Virtualna resničnost

Med obiskom našega čebelarstva, si lahko ogledate virtualne čebelarske filme posnete v 360 stopinjski tehniki.  Na ta način boste vstopili v čebelji panj in opazovali kaj počnejo čebele v njem, ali si ogledali kako čebele vidijo naravo, ko letijo iz panja na pašo in še mnogo več. Obljubljamo vam, da vam bodo všeč!

Obrazložitev:
Naše čebelarstvo je v letu 2017 sodelovalo pri razvoju virtualnih vsebin za pripravo čebelarskih VR filmov.  Pri nas je bil posnet film z naslovom: Kaj počnejo čebele v panju? Film je bilo mogoče gledati v sklopu interaktivnih vsebin paviljona: Čebelji svet, ki ga je izdelalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano leta 2017. Paviljon je gostoval na različnih dogodkih po svetu (Kitajska, Nemčija, Italija, Turčija…). Sedaj ga je mogoče videti v muzeju v Mirni peči. 

Za ogled VR filmov potrebujemo posebna očala. Ob predhodnih naročilih je mogoče filme videti na našem čebelarstvu. Očala smo nabavili v okviru projekta: Nadgradnja znanj in povezovanje kot izhodišče za razvoj novih produktov.

Glede na želje lahko različnih skupin (društev, šol …) se lahko dogovorimo za gostovanje. Ob tem vam pripravimo tudi različno poglobljena predavanja o čebelah, čebelarstvu in skrbi za opraševalce.
Če vas tovrstno sodelovanje zanima nas kontaktirajte.