Predstavitev

Čebelarstvo Kozmus

Čebelarstvo Kozmus se nahaja na Pilštanju, v jugovzhodnem delu Slovenije, v osrčju Kozjanskega. Značilnost kozjanskega je hribovita in neokrnjena narava, ki je manj primerna za intenzivno kmetijstvo. V čebelarstvu Kozmus čebelarimo s približno 100 čebeljimi družinami.
Na našem območju je razširjena ekstenzivna živinoreja in sadjarstvo, na prisojnih legah pa so vidni vinogradi, ki so del šmarsko-virštanjskega vinorodnega okoliša.

Posvoji čebeljo družino

Čebelarstvo

Čebelarimo v čebelnjaku ob hiši in v dveh prevoznih enotah. Čebelje družine v domačem čebelnjaku so namenjene razmnoževanju družin, vzreji matic, pridobivanju cvetnega prahu in čebelarskemu turizmu.
Na tej lokaciji, ob dobri sezoni točimo cvetlični in gozdni med. Prvo točenje imamo glede na vremenske razmere v prvih dneh junija, drugo pa po kostanjevi paši v mesecu juliju.

Čebelarstvo je poezija kmetijstva.

Vrste medu

V našem čebelarstvu, s pomočjo prevažanja čebel, v posamezni sezoni pridelamo različne vrste medu. Odvisno od čebelarske letine, najdete v naši ponudbi: cvetlični, gozdni, akacijev, lipov in kostanjev med.
Za vse lokacije je značilno, da čebelam nudijo hiter spomladanski razvoj in pašo, ki se v drugi polovic julija konča. Takrat, odvisno od vremenskih razmer, nastopi brezpašno obdobje.
Našo ponudbo najdete v naši spletni trgovini.

 
0