Cvetni prah

Cvetni prah

Cvetni prah je izjemno hranilo, čista energija narave, skrita v zrncih različnih barv. Za 1 g zrnc cvetnega prahu, mora čebela obleteti 50 cvetov. Zaradi izjemnega energetskega naboja, vam lahko pomaga pri marsikateri tegobi, ki je le posledica porušenega ravnovesja v telesu.

Uživamo ga lahko samega ali raztopljenega v jogurtu, mleku ali ostalih napitkih.
Terapija s cvetnim prahom je priporočljiva spomladi ali ob menjavi letnih časov.
Začnemo z eno kavno žličko na tešče, organizem navajamo 1 teden, nato lahko povečamo odmerek na 15 gramov (1 jedilna žlica).
Čez 2 tedna lahko preidemo na 2 dnevna odmerka po 15 gramov.

Terapijo ponovimo nekajkrat na leto, ob menjavi letnega časa.

 

Cvetni prah je izjemno hranilo, čista energija narave, skrita v zrncih različnih barv. Za 1 g zrnc cvetnega prahu, mora čebela obleteti 50 cvetov.

Pridelava cvetnega prahu

V našem čebelarstvu ga pridelujemo na 18-tih čebeljih družinah, ki jih imamo v čebelnjaku ob hiši. Pridelava zahteva veliko dela, saj je potrebo cvetni prah vsakodnevno zbirati iz namenskih smukalnikov, pregledati in nato primerno shranjevati, da se ohrani njegova izvorna kvaliteta. Veseli smo, da lahko naše čebele cvetni prah nabirajo na pestrih travnikih neokrnjenega Kozjanskega.

Tako vam z veseljem nudimo: svež cvetni prah, posušen cvetni prah in čebelji zaklad, ki je sestavljen iz cvetličnega medu, svežega cvetnega prahu in propolisa.

Številni kupci ju že dobro poznajo in se z veseljem vračajo!

V našem čebelarstvu cvetni prah pridelujemo na 18-tih čebeljih družinah,

Cvetni prah in njegovi učinki

1. Je odlično naravno poživilo. Ogljikovi hidrati, beljakovine in B vitamini v cvetnem prahu pripomorejo, da imate skozi ves dan dovolj energije, povečujejo vzdržljivost in so odlični v boju proti utrujenosti.

2. Pomirja kožo – uporablja se v izdelkih, ki pomagajo proti vnetjem in podobnim težavam z razdražljivo kožo kot so ekcemi in luskavica. Aminokisline in vitamini ščitijo kožo in pomagajo pri regeneraciji celic.
3. Blagodejno vpliva na dihala. Vsebuje ogromno antioksidantov, ki imajo protivnetni učinek na tkivo v pljučih, ter tako tudi preprečuje nastanek astme.
4. Zmanjšuje alergije. Zmanjšuje prisotnost histamina, torej lajša številne alergije. Zdravnik iz Kolorada celo poroča, da se je kar 94 odstotkov njegovih bolnikov, po tem, ko se dnevno uživali cvetni prah, popolnoma znebili vseh simptomov alergij.
5. Izboljšuje prebavo. Poleg tega, da vsebuje koristne vitamine, minerale in beljakovine, vsebuje tudi encime, ki pomagajo pri ureditvi prebave. Encimi pomagajo telesu, da iz hrane, ki jo zaužijemo, telo posrka vsa potrebna hranila.
6. Krepi imunski sistem. Deloval naj bi podobno kot antibiotiki, kar pomaga telesu, da se brani pred virusi. Poleg tega pa je bogat z antioksidanti, ki ščitijo celice pred škodljivo oksidacijo prostih radikalov.
7. Pomaga pri odvisnostih – pomaga pri zaviranju nezdravih navad, še posebno kar se tiče glede prehranjevanja, saj zavira potrebo po prenajedanju ali nezdravi hrani.
8. Krepi kardiovaskularni sistem – vsebuje velike količine rutina, antioksidanta, ki krepi kapilare, krvne žile, pomaga pri cirkulaciji in znižuje raven holesterola. Deluje tudi tako, da preprečuje nastajanje strdkov, torej posledično zmanjšuje možnost, da pride do srčnega infarkta ali možganske kapi.
9. Pomaga pri težavah s prostato. Moškim s težavami s prostato cvetni prah zelo pomaga. Cvetni prah zmanjšuje vnetja in ustavi prepogosto potrebo, da bi urinirali.
10. Zdravi neplodnost. Cvetni prah stimulira in obnovi delovanje jajčnikov, zato se ga lahko uporablja pri povečevanju možnosti zanositve. Poleg tega, da spodbuja delovanje hormonov je tudi odličen afrodiziak.

Več informacij o učinkih lahko najdete na tej povezavi.Hranimo ga na hladnem in temnem prostoru. Svežega za daljše obdobje hranimo v zamrzovalniku.

Vsako pridelano zrnce cvetnega prahu vsebuje več kot dva milijona zrnc cvetličnega prahu in ena čajna žlička cvetnega prahu vsebuje več kot 2,5 milijarde zrnc cvetličnega prahu. 

Zanimivosti

Velja pa še omeniti, da mora ena čebela za eno čajno žličko cvetnega prahu delati kar mesec dni, po osem ur na dan. Vsako predelano zrnce cvetnega prahu vsebuje več kot dva milijona zrnc cvetličnega prahu in ena čajna žlička cvetnega prahu vsebuje več kot 2,5 milijarde zrnc cvetličnega prahu. Cvetni prah se v medicinske namene lahko uporablja za zdravljenje različnih težav, med drugim težave s prostato, probleme s kočo in lahko pomaga pri izboljševanju določenih prehrambenih neravnovesij v telesu.

OPOZORILO

Ljudje, ki imajo alergijo na cvetni prah morajo biti pozorni tudi pri uživanju cvetnega prahu.

Po barvitosti cvetnega prahu lahko ocenjujemo pestrost rastlin v okolici čebelnjaka.

BODITE NA TEKOČEM
Z NAŠIMI INFORMACIJAMI
IN AKCIJAMI

Prijavite se na e-novice in prejmi KODO za brezplačno dostavo!

S prijavo soglašate, da vam občasno pošljemo e-novice.

 
1