Virtualna resničnost

Med obiskom našega čebelarstva si lahko ogledate virtualne čebelarske filme, posnete v tehniki 360 stopinj. Tako boste vstopili v panj in opazovali, kaj čebele počnejo v njem, ali videli, kako čebele vidijo naravo, ko letijo iz panja na pašo in še veliko več. Obljubljamo, da vam bodo všeč!

Leta 2017 je naše čebelarstvo sodelovalo pri razvoju virtualnih vsebin za pripravo čebelarskih filmov. Film z naslovom: Kaj počnejo čebele v panju je bil posnet na našem čebelarstvu Film si je bilo mogoče ogledati v okviru interaktivnih vsebin paviljona: Svet čebel, ki ga je leta 2017 pripravilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Paviljon je gostoval na različnih dogodkih po vsem svetu (Kitajska, Nemčija, Italija, Turčija …). Zdaj si ga lahko ogledate v muzeju v Mirni Peči. Za ogled filmov VR potrebujemo posebna očala. Po predhodnem naročilu si lahko filme ogledate v našem čebelarstvu. 

Glede na želje različnih skupin (društev, šol …) se lahko dogovorimo za gostovanje. Hkrati pripravimo tudi različna poglobljena predavanja o čebelah, čebelarstvu in skrbi za opraševalce. Če vas zanima tovrstno sodelovanje, se obrnite na nas.