Kostanjev Med

Kostanjev med

Kostanjev med ima izrazit vonj ter rahlo do močan grenak in aromatičen okus.

Priporočljivo ga je uživati pri različnih težavah z želodcem, jetri in žolčem.

Priporočamo ga ljudem z ranami na želodcu, z bakterijami v sečnici, raziskave pa kažejo, da krepi celo srčno mišico. Na splošno velja, da je ta med najboljši med vsemi vrstami medu, najboljše restavracije na svetu pa ga prav zaradi njegove arome uporabljajo tudi pri izdelavi omak, polivk, različnega peciva in medenjakov.

Aromi kostanjevega medu pravijo tudi kraljeva aroma.

Visoka vitaminska vrednost

Ima zelo specifičen okus. Strokovnjaki mu pripisujejo številne zdravstvene trditve. V zadnjem času vse več raziskav poteka in ugotavljajo zdravilne učinke tega medu, ki se uvršča v sam vrh po kvaliteti. Ta med vsebuje veliko cvetnega praha kar mu daje grenak okus in posledično je njegova vitaminska vrednost večja kot pri drugih vrstah medu.

Kostanjev med ima izrazit vonj ter rahlo do močan grenak in aromatičen okus.

Antibakterijsko delovanje kostanjevega medu

Na čebelarski zvezi Slovenije so naredili raziskavo in dokazali antibakterijsko delovanje kostanjevega medu, kar pomeni, da zavira rast določenih bakterij. Na ta način se lahko med uporablja za potencialno zdravljenje različnih bakterijskih bolezni.
Kostanjev med kot »zdravilo«

Vsebuje posebne sestavine, zato se lahko v tradicionalni medicini uporablja že stoletja in pospešuje celjenje ran, pomaga pri opeklinah in drugih poškodbah kože, preprečuje vnetje ter zmanjšuje verjetnost okužbe rane. Med zmanjšuje neprijeten vonj ran. Naravno prisoten sladkor v tem medu namreč celicam daje energijo, optimalna viskoznost medu pa omogoča, da se rane hitreje zapirajo. Vedno več znanstvenikov po vsem svetu prepoznava kostanjev med kot zdravilo.

Kostanjev med pospešuje celjenje ran, pomaga pri opeklinah in drugih poškodbah kože, preprečuje vnetje ter zmanjšuje verjetnost okužbe rane.

Medicinski med

V nekaterih bolnišnicah v Sloveniji in po svetu uporabljajo pri zdravljenju ran obliže iz kostanjevega medu, to je tako imenovan medicinski med, ki je predhodno dodatno steriliziran.

Naš kostanjev med čebele nabirajo na območju kozjanskega parka in je tudi sestavni del MEDKO-ta, izdelka, ki je sestavljen iz probiotičnega jogurta in medu. Izdelek smo razvili v sodelovanju z mlekarsko kmetijo Sinkovič iz Buč.

Dodatne informacije o medu si lahko preberete na tej povezavi.

Kostanjev med 730 g

Ni na zalogi

Kostanjev med 730 g

11.00

Our chestnut honey is also an integral part of MEDKO, a product consisting of probiotic yogurt and honey. We developed the product in cooperation with mlekarsko kmetigo Sinkovič from Buč.

Ni na zalogi

Opis

Kostanjev med

Kostanjev med ima izrazit vonj ter rahlo do močan grenak in aromatičen okus.

Priporočljivo ga je uživati pri različnih težavah z želodcem, jetri in žolčem.

Priporočamo ga ljudem z ranami na želodcu, z bakterijami v sečnici, raziskave pa kažejo, da krepi celo srčno mišico. Na splošno velja, da je kostanjev med najboljši med vsemi vrstami medu, najboljše restavracije na svetu pa ga prav zaradi njegove arome uporabljajo pri izdelavi omak, polivk, različnega peciva in medenjakov.

Aromi kostanjevega medu pravimo kraljeva aroma.

Več informacij o kostanjevem medu lahko najdete na tej povezavi.

Dodatne informacije

Teža 1055 g
Dimenzije 9 × 9 × 22 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kostanjev med 730 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naš kostanjev med čebele nabirajo na območju kozjanskega parka.

0